Elég fél óra a konyhában?

Az asztalon lehet 30 perc alatt a 3 fogásos ebéd

Kelt kuglóf, cukormázzal

2020. október 04. 10:25 - Biromakönyvem

Varázsold el magad és a családod tagjait

Kedvenc kuglófom sütöttem tegnap. Szeretem a kelt tésztából készítettet, de sokszor készítem sütőporos változatban is. Hagyományos, kelt kuglóf receptje: 3-4 dl tejet langyosítunk, csipet cukorral 2 dkg élesztőt felfuttatunk benne A továbbiakat adjuk hozzá: 10 dkg vajat felolvasztunk, adunk…

Tovább
Szólj hozzá!

Készíts otthon ízesített vizet

2020. október 02. 17:32 - Biromakönyvem

Pár perc alatt elkészül

Pár perc alatt elkészíted és már ihatod is. 1. A kancsóba szeletelj cca 1,5-2 dm gyömbért, facsard bele 1 db nagyobb, vagy 2 db kisebb citrom levét.Tegyél bele egy citromfű ágat, pár levél mentát. Kicsit nyomkodd meg, hogy az ízek hamarabb érvényesüljenek.Töltsd fel a kancsót hideg vízzel, vagy…

Tovább
Szólj hozzá!

Észrevesszük kincseinket?

2020. október 01. 16:23 - Biromakönyvem

Köztük járunk, benne élünk, sokat magunk hozunk létre

Észrevesszük az értékeket, amik körül vesznek bennünket? Ma reggel gyorsan lefényképeztem, amit az útra csomagoltam reggeli, tízórai gyanánt. Az autóban utaztam a kollégámmal. Utas voltam. Amikor megéheztem elővettem. A Bakonyban jártunk, a hegyekben vezetett az utunk Veszprém felé. Csodás…

Tovább
Szólj hozzá!

Kevés az időd? Beledobálós savanyúság télire pillanatok alatt

2020. szeptember 30. 13:09 - Biromakönyvem

Egy vödör, tetővel és egész télen pótolhatod, ha valami elfogyott

Kevés az időd, nem fér bele a befőzés, tartósítás télire?Itt a receptem, a vödrös, beledobálós savanyúsághoz. Nincs szükséged celofánra, üvegekre, forralásra, dunsztolásra. Elég, ha forró vízzel kimosod, öblíted a vödröd, abban összekevered a savanyúság levét, azután pedig beledobálod azt, amit…

Tovább
2 komment

Csokis álom kehelyben

2020. szeptember 28. 11:52 - Biromakönyvem

Csokoládé a főszerepben

Csupa csoki tortám után a csokis álom kehely került az asztalra. Mintha simogatná a kakaós piskótát a bársonyos krém. A tejszínhab adja a koronáját. Kandírozott narancs héj kockák ékszerezik a krémet.   Recept: A sütőt bekapcsoljuk, 160 C fokra állítjuk, amíg melegszik, elkészül a tészta…

Tovább
2 komment
süti beállítások módosítása