KARDINÁLIS TORTA
Isteni finom, légies torta, szelet.
A megmaradt tojásfehérjéket használtam fel. Általában habcsókot, vagy Pavlova tortát sütök, de most ezt a csodás édességet készítettem belőlük.
A megmaradt tojásfehérjéket használtam fel. Általában habcsókot, vagy Pavlova tortát sütök, de most ezt a csodás édességet készítettem belőlük.
Savanykás lekvár is kellene az alsó lapra, hogy egyensúlyba hozza az ízeket, de én a tejszínhabot citromhéj reszelékkel és csipet citrom levével készítettem.
Hozzávalók:
250 g tojásfehérje, cca. 8 db
3 tojás sárgája
270 g porcukor
50 gr liszt
500 ml 30 %-os habtejszín, vagy cukrászhab
Recept:
Fehérjét kemény habbá verjük 250 gr cukorral. Nagyon keménnyé.
Sárgáját kikeverjük habosra 20 gr cukorral.
Beleforgatjuk a lisztet óvatosan és 15 gr felvert fehérjét is. (Piskóta)
Sütőpapírt vékonyan vajazzuk.
Habzsákba töltjük a tojásfehérje hab 2/3 részét és
2x3 csíkot húzunk a fehérjéből a gáztepsibe.
Majd kitöltjük 2x2 csík sárga krémmel, szintén habzsákból.
Majd kitöltjük 2x2 csík sárga krémmel, szintén habzsákból.
Azután fehérjével a sárga csíkokra is teszünk egy egy fehérje csíkot.
150 fokos sütőben 50 perc alatt készre sütjük, de
15 perc után 130 fokra levettem.
Töltelék:
Egy réteg savanykás lekvár, tejszínhab.
Rátesszük a másik lapot és tejszínnel fejezzük be.
Tipp: a tejszínt ízesíthetjük kávéval is.
Tipp: a tejszínt ízesíthetjük kávéval is.
1 órára hűtőbe tesszük.
Ha igazi falusi sárga a tojás, jobban látszanak a csíkok, amikor felvágjuk, mint egy sakktábla.
Itt hozom a képeket:
Hat tetszett a receptem, látogass el több receptért ide: Biromakonyhám
Sütöttél már Kardinális szeletet?
Szívesen fogadom ötleteidet, de meg is mutathatod nekünk itt: Szeretek sütni, főzni Biromakonyhám
Konyhatündéretek, Márti