Hagymás rostélyos az egyik kedvencem. A marha rostélyosból, combjából, hátszínből is készíthető. Van, amikor borjúhúsból készítem, akkor fele annyi idő alatt elkészül és isteni az íze.
Azt gondolnád, hogy sok időt vesz igénybe, de tévedsz, hiszen a marhahús szeleteket sózod, borsozod, mustárral megkened, mindkét oldalát megpirítod, felengeded vízzel és fedő alatt puhára párolod. Addig bármit csinálhatsz, cca 1-2 órád van szabad. Mire a levét elpárologtatja, megpuhul, utána csak fedő nélkül zsírjára kell pirítani mindkét oldalát.
Több időt vesz igénybe a hagymakarikák kisütése, mint az egész étel elkészítése, de az sem bonyolult és az sem túl időigényes. Bátran fogj hozzá!
A marha szeleteket sózzuk, borsozzuk, mustárral megkenjük. Forró serpenyőben, kevés olajon mindkét felét pirítjuk. Felöntjük kevés vízzel, lefedjük és addig pároljuk, amíg megpuhul. Azután a fedőt levesszük és visszapirítjuk zsírjára.
A tört burgonyát vajjal, sóval, csipet vegetával fűszerezem és azzal együtt töröm össze.
Még több receptért látogass el a biromakonyhám csoportba.
Konyhatündéretek, Márti