Elég fél óra a konyhában?

Az asztalon lehet 30 perc alatt a 3 fogásos ebéd

Ünnepi ananásztorta

2020. december 28. 09:45 - Biromakönyvem

Elegáns, könnyű, finom torta

Ananásztorta, recepttel, képekkel:

 

20201227_184203.jpg

Légies, elegáns, isteni finom.

Recept:

Piskóta
8 tojásból piskótát sütünk és hagyjuk kihűlni.
8 tojás fehérjét kemény habbá verjük, 8 evőkanál cukorral.
8 tojás sárgáját a felvert habhoz adagoljuk és addig verjük, cca 1 perc, amíg teljesen elkeveredik.
8 evőkanál lisztet beleforgatunk, de már csak fakanállal, hogy a habot ne törjük össze.
160 C fokos, légkeveréses sütőbe tesszük és 10 perc múlva csökkentjük 150 C fokra.
Cca 25-30 perc alatt készül el.
24 cm átmérőjű formát használtam.

1 db kockázott ananász konzervet leszűrünk,  a levét felhasználjuk a zselatin feloldására.
1 csomag mazsolát rumba áztatunk.

Krém
8 tojás sárgáját elkeverünk 20 dkg cukorral és 2 dl tejjel, 1 evőkanál liszttel, 2 cs. vaníliás cukorral.
Feltesszük egy lábasban a tűzre és lassan felforraljuk, közben folyamatosan kevergetjük.
Lehúzzuk a tűzről.
4 púpos teáskanál zselatint feloldunk 1 dl ananászlében, ha kevés a lé, pótoljuk vízzel.
500 ml tejszínt kemény habbá verünk 1 e.kanál porcukorral (én Meggle cukrászhabot használtam).
Amikor a krém kezd kihűlni, hozzákeverjük a feloldott zselatin, majd amikor már szobahőmérsékletű, a tejszínt is hozzáadjuk.
Óvatosan beleforgatjuk a mazsolát és az ananász kockákat is.


A kihűlt piskótát 3 lapra vágjuk.
Fogunk egy kerek formát, egy üvegtál a legjobb, ami legalább 25 cm átmérőjű, mert akkor a szélére is jut a krémből, legközelebb én is így csinálom, kár, hogy most nem így készült.
Vízzel kiöblítjük és a krém 1/3-át beleöntjük
Rátesszük az első lapot, kicsit megnyomkodjuk, hogy a krém a szélére is jusson
Következik megint 1/3-ad krém
Megint egy piskóta lap
1/3-ad krém
A 3. piskóta lap
Lefedjük és 2 órára hideg helyre tesszük, hogy megkössön a krém.
Amikor eltelt a 2 óra, akkor forró vízbe mártjuk az edényt és egy tortaformára borítjuk.
Tejszínhabbal díszítjük.

Itt még a tálból borítottam ki és formázom a krémet, ami a forró vízbe mártáskor feloldódott:

20201227_183829.jpg

20201227_184102.jpg

 

20201227_184141.jpg

 

Ha tetszett a receptem, kérlek nyomj egy like-ot. Köszönöm, Konyhatündéretek, Márti
Több receptért látogass el ide: Biromakonyhám

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://biromakonyham.blog.hu/api/trackback/id/tr7516359430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása