A brióst bármikor készíthetjük az év során. Reggelire, uzsonnára, a gyerek tízórais csomagjába.
Egyszerű a recept és ha van kelesztőtálad az időt is lerövidítheted.
Recept
1/2 kg liszt, 2 dkg élesztő, 2 tojássárga a tésztába, 2.5 dl tej, 6 dkg olvasztott vaj, 5 dkg cukor a tésztába, csipet só .
Kelt tésztát készítünk.
Kelesztőtálban a tésztát nem kell hólyagosra kidolgozni, elég összekeverni az alapanyagokat, rátesszük a fedelét, cca 15 perc alatt felpukkan.
Lisztezett deszkán átgyúrjuk és közben már látjuk is a hólyagokat a tésztában.
Kinyújtjuk ujjnyi vastagra és a képeken látható módon feltekerjük.
Sütőlapra helyezzük és megsütjük, 160 C fokon légkeveréses sütőben, vagy anélkül 180 C fokon.
Kelesztőtálban a tésztát nem kell hólyagosra kidolgozni, elég összekeverni az alapanyagokat, rátesszük a fedelét, cca 15 perc alatt felpukkan.
Lisztezett deszkán átgyúrjuk és közben már látjuk is a hólyagokat a tésztában.
Kinyújtjuk ujjnyi vastagra és a képeken látható módon feltekerjük.
Sütőlapra helyezzük és megsütjük, 160 C fokon légkeveréses sütőben, vagy anélkül 180 C fokon.
A briósok tetejét a sütés előtt megkenjük a tojások fehérjével és jól megszórjuk kristálycukorral.
Ha tetszett a receptem, kérlek, nyomj egy like-ot. Köszönöm, Konyhatündéretek, Márti
Még több receptért látogass el ide: Biromakonyhám