Elég fél óra a konyhában?

Az asztalon lehet 30 perc alatt a 3 fogásos ebéd

Brióst bármikor készíthetsz otthon

2021. január 02. 09:35 - Biromakönyvem

Egyszerű kelt tészta, csodás végeredmény rövid idő alatt

A brióst bármikor készíthetjük az év során. Reggelire, uzsonnára, a gyerek tízórais csomagjába.

Egyszerű a recept és ha van kelesztőtálad az időt is lerövidítheted.

Recept

1/2 kg liszt, 2 dkg élesztő, 2 tojássárga a tésztába, 2.5 dl tej, 6 dkg olvasztott vaj, 5 dkg cukor a tésztába, csipet só .
Kelt tésztát készítünk.
Kelesztőtálban a tésztát nem kell hólyagosra kidolgozni, elég összekeverni az alapanyagokat, rátesszük a fedelét, cca 15 perc alatt felpukkan.
Lisztezett deszkán átgyúrjuk és közben már látjuk is a hólyagokat a tésztában.
Kinyújtjuk ujjnyi vastagra és a képeken látható módon feltekerjük.
Sütőlapra helyezzük és megsütjük, 160 C fokon légkeveréses sütőben, vagy anélkül 180 C fokon.
A briósok tetejét a sütés előtt megkenjük a tojások fehérjével és jól megszórjuk kristálycukorral.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a receptem, kérlek, nyomj egy like-ot. Köszönöm, Konyhatündéretek, Márti
Még több receptért látogass el ide: Biromakonyhám

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://biromakonyham.blog.hu/api/trackback/id/tr3616368662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása