Elég fél óra a konyhában?

Az asztalon lehet 30 perc alatt a 3 fogásos ebéd

Elég fél óra, hogy finom és látványos ételt készíts!

2020. december 30. 09:11 - Biromakönyvem

Kevés az időd? Vedd igénybe a minőségi félkész ételeket!

20201229_143132.jpg

Amikor kevés időm van, de mégis valami ínycsiklandó ételt szeretnék az asztalra tenni, akkor veszem elő a gyors hozzávalókat.

Isteni, látványos és finom étel készíthető, melynek a színei is csalogatnak, hogy az asztalhoz üljünk.

A választásom a zöld tortellinire esett.
Mindig van a hűtőmben, vagy a kamrában hozzávaló.
Most éppen a karácsonyi hozzávalókból maradt gomba, azt is fel kellett használnom, valamint egy fél jégsaláta is mosolygott rám a hűtőben.
Főzőtejszínt mindig UHT-t veszek, így nem ér meglepetés.

Recept

Hozzávalók: Tortellini 2 csomag
Főzőtejszín 500 ml
Gomba cca 10 db kisebb
1 tojás sárgája
Sajt
Petrezselyem zöldje
Kakukkfű, bazsalikom, bors, só, 2 gerezd fokhagyma
Chilipehely
Jégsaláta, vagy ruccola, vagy bármi más, ami ropogós textúrát is ad hozzá,
lehet szeletelt színes paprika is.

 

Felteszem a vizet forrni, hogy a tortellinit al dentere főzzem. Amíg felforr és megfő a tészta, a mártás is el fog készülni. Zöldet vásároltam, spenót és ricotta töltelékkel.

2 gerezd fokhagymát aprítunk és olíva olajon a szeletelt gombával heves tűzön pirítjuk borssal, kakukkfűvel.
Ez fontos, hogy a gomba gyorsan piruljon, ne pedig levesedjen.
Amikor megpirult, felöntöm 500 ml főzőtejszínnel, közepes lángon dolgozom.
Megszórom szárított bazsalikommal és vágott petrezselyemmel.
Sózom.
Ha van otthon füstölt sajt, akkor reszelhetünk bele azt is, kellemes ízt ad hozzá. Akár a gomba is elhagyható, ha éppen nincs otthon, akkor több füstölt sajt kerüljön bele.
Összefőzöm cca 5 perc alatt és lekapcsolom a lángot.
Ekkor egy tojás sárgáját gyorsan belekeverem, ettől ízletesebb, sárgább, finomabb és kissé sűrűbb lesz.

Addigra a tortellini is megfőtt.
Egyből a mártásba szedem át forrón. Nem csepegtetem, kell ennyi a mártáshoz a főzővízből.

Egy spagettis tálat kibélelek egy jégsaláta levelével, a többit apróra tépkedem.
A levélre szedem a zöld tortellinit, megszórom reszelt sajttal (bármilyen, ami illik az ízhez, ami itthon éppen van)
Megszórom piros chilipehellyel.
A zöld saláta megkoronázza az ételt, a tejszínes mártáshoz illik, könnyebbé teszi és ad hozzá ropogós textúrát is.

Itt a fényképeken követhetitek a folyamatot:

20201229_150056.jpg

20201229_145126.jpg

20201229_144234.jpg

 

20201229_143836.jpg

 

20201229_143132.jpg

 

20201229_143609.jpg

Ha tetszett a receptem, kérlek nyomj egy like-ot. Köszönöm
További recepteket itt találsz: Biromakonyhám

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://biromakonyham.blog.hu/api/trackback/id/tr4716363424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása