Hogyan lehet ilyen tartós habcsókot készíteni?
Bevallom a Pavlova torta a kedvenc habcsókom, de mindig is vágytam rá, hogy habzsákból formázzak habkarikákat, habcsúcsokat. Elérkezett az idő, hogy beszerezzem. Elérkezett az idő, hogy megsüssem.
Mint láthatod, semmi ördöngösség nincs a dologban, itt hozom a képeket, a receptet Neked, hiszen pillanatok alatt elkészül az előkészítés, azután pedig csak a sütő teszi a dolgát.
Recept:
Minden tojásfehérjére 10 dkg porcukrot számítunk.
1-2 csepp ecet, 3 kávés kanál kukorica keményítő.
Én 5 darabból készítettem, ebből lett két gáztepsivel.
A tojásokat elkezdjük felverni, amikor már félig kemény, akkor elkezdjük adagolni a cukrot,
majd az ecetet, keményítőt.
5 tojáshoz 50 dkg-ot használok. Szobahőmérsékletű legyen a tojás.
Amikor azt gondolod, hogy már elég kemény, na akkor még legalább 5 percig verd tovább. :)
Az is előfordul, hogy 10-15 percig fog tartani, míg keményen megáll a gépben, vagy a tálban.
Sokkal keményebb legyen, mint mikor piskótát, vagy máglyarakást készítesz. Sűrű és kemény.
Amikor felverted a habot, a sütőt állítsd be 90 C fokosra, mert addig felmelegszik, amíg a habot formázod.
Egy habzsákba töltöm a kemény habot és formákra nyomom egy sütőpapírral bélelt gáztesibe.
2 órán keresztül szárítom a sütőben. Azután kinyitom a sütő ajtaját, hagyom kihűlni a habcsókokat.
Egész diót is tehetsz és arra is nyomhatod a habcsókot.
Ha tetszett a receptem, nyomj egy like-ot kérlek. Köszönöm
Oszd meg a barátaiddal. Több receptem is megtalálod itt a blogban,
vagy a blog oldalsávjában kattints a Biromakonyhámra. Konyhatündéretek, Márti