A hamburger zsemle, amit otthon készítesz, az a legfinomabb.
RECEPT
2.5 dl tej
2 dkg élesztő
60 dkg liszt
2 e.kanál cukor
1 tk.kanál só
45 g olaj
100 g tejföl
1 tojás a tésztába, 1 tojás a kenéshez vagy csak a sárgája.
A hozzávalókból kelt tésztát készítünk, kétszeresére kelesztjük, vagy kelesztőtálban kelesztjük meg, cca 15 perc alatt.
Azután formázzuk zsemlének a tésztát, 9-10 zsemle lesz belőle.
Azután formázzuk zsemlének a tésztát, 9-10 zsemle lesz belőle.
A formázott zsemléket 30 percig kelesztjük, megkenjük felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal.
180 C fokos lekeverésnél sütjük cca 20 percig.
Hamburgert, de karácsonyra szendvicset is készíthetünk belőle, sült húsokkal, zöldségekkel, majonézzel.
Itt láthatjátok képekben is.
Ha tetszett a receptem, kérlek nyomj egy like-ot. Köszönöm. Konyhatündéretek, Márti
Ha még több receptet szeretnél megnézni kövest a Biromakonyhám bejegyzéseit.
Kérdéseiddel, segítség kéréssel csatlakozz a csoportunkhoz itt: Szeretek sütni, főzni Biromyakonyhám