Máktorta recept:
Hozzávalók: 5 db tojás, 150 gr porcukor, 1 dl olaj, 150 gr darált mák, csipet só, 1 t.kanál karácsonyi fűszerkeverék, 1 narancs reszelt héja, mazsola, vagy kandírozott gyümölcs, vagy bármi, ami van otthon.
A tojások fehérjét habbá verjük,
a sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk az olajat, fűszert, sót, narancs héját, gyümölcsöt, mazsolát. Óvatosan belekeverjük a felvert habot.
160 fokos sütőben (légkeveréses) cca 30 perc alatt kész.
Sok időm nem volt, ezért a narancs levének felét összekevertem porcukorral és "rusztikusan" ráöntöttem a tortára, hogy a széléin is lecsorognom.
Egy tálba teszünk 2-3 evőkanál porcukrot és elkezdjük a narancs levét lassan adagolni hozzá. Így elkerülhetjük, hogy túl híg legyen. Sűrű masszára van szükségünk. Ráöntjük a kihűlt tortára és hagyjuk megszilárdulni
Egy szelet mákos finomság a tányéron. A narancs zamatával és a citromfű ölelésében.
Ha tetszett a receptem, nyomj egy like-ot, köszönöm.
Ha még több receptet, hasznos tanácsot keresnél, csatlakozz a csoportunkhoz, a FB-on. Megtalálod a blog jobb oldali sávjában, kattints rá.
Konyhatündéretek, Márti