Elég fél óra a konyhában?

Az asztalon lehet 30 perc alatt a 3 fogásos ebéd

Csokis álom kehelyben

2020. szeptember 28. 11:52 - Biromakönyvem

Csokoládé a főszerepben

Csupa csoki tortám után a csokis álom kehely került az asztalra.

Mintha simogatná a kakaós piskótát a bársonyos krém. A tejszínhab adja a koronáját. Kandírozott narancs héj kockák ékszerezik a krémet.

 

Recept:

A sütőt bekapcsoljuk, 160 C fokra állítjuk, amíg melegszik, elkészül a tészta alap
7 tojásból kakaós piskótát sütünk.
7 db tojás fehérjét kemény habbá verünk, közben 7 evőkanál cukrot adagolunk hozzá.
7 db tojás sárgáját habverővel belekeverjük a fehérje habba.
3 evőkanál liszt és 4 evőkanál kakaópor keverékét fakanállal óvatosan beleforgatjuk a tojáshabba.
Vajazott, lisztezett sütőformában megsütjük, vagy kibéleljük a sütőformát sütő papírral.
Cca 25-30 perc alatt elkészül, tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is megsült-e.
Kivesszük, rácsra tesszük hűlni.
Amikor kihűlt keresztben kettévágjuk, majd 8 cikkre.  16 szelet lesz belőle, ez fog szépen elférni a kehelyben.
Süthető szögletes tepsiben is, akkor a piskótát kockákra vágjuk és úgy osztjuk majd el a kehelyben.

Krém:

1 liter 32 %-os habtejszínt felverünk habbá, porcukorral ízesítjük, 4 evőkanállal használtam, de ízlésetek szerint cukrozzátok, vagy édesítsétek, ahogy szeretitek.
2 db 85 %-os étcsokoládét felolvasztunk gőz felett és óvatosan a hab közé keverjük.
3 dl tejszínt habbá verünk, ez lesz a tetején a korona. Habzacskóba töltjük, ha nincs akkor egy tasakba, vagy zacskóba, aminek a sarkát kicsire kivágjuk, abból nyomjuk rá a "habos csókot"

Elkészítés:

A kehely aljába teszünk egy sor piskóta cikket.
A krém felével megkenjük, azután megint jön a piskóta és a krém.
Ha kockáztuk a piskótát, akkor osszuk el úgy, hogy rétegesen tudjuk összerakni.
Mindig piskótával kezdünk és a krémmel fejezzük be.
Minden réteg közé szórjunk kandírozott narancs héjat.
A felvert tejszínhabot nyomózsákkal illesszük a tetejére. Vagy apró habcsók formájára, vagy egy nagy habcsókot nyomjunk rá.
Legalább 1 órát hagyjuk hűtőben, hogy a piskóta a krémmel összeérjen.

csoki_alom2_1.jpg

A poharas kehelyben egy álom finom sütemény várakozik ránk

csoki_alom1.jpg

Először csak csodáljuk, mesés látvány

csoki_alom.jpg

A tejszínhab csókok a sütemény koronája, mesés kandírozott narancs kockák kandikálnak elő a krém közül.

csoki_alom3.jpg

 

 Ha tetszett a receptem, kérlek nyomj egy like-ot.
Több receptért látogass el a FB csoportunkba, kattints ide

Konyhatündéretek, Márti

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://biromakonyham.blog.hu/api/trackback/id/tr3316218246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szánmonoxid 2020.09.30. 03:33:31

Esetleg meg kéne próbálnod néha fél órát a könyvtárban, de legalábbis magyarórán tölteni, hogy megtanulj rendesen magyarul, meg helyesen írni. Láthatóan mindkettő kimaradt eddig az életedből.

Ez az írás így egy kalap fos, még ha pohár csokikrémnek látszik is, amiről szól.

Biromakönyvem · https://biromakonyvem.hu/ 2020.10.01. 18:25:54

@szánmonoxid: Tisztelt Ismeretlen Hozzászóló! Minden vélemény, fontos vélemény. Persze akkor, ha van mögötte komoly állítás, kérdés, felvetés. Az, hogy melyik helyesírási hibákra gondolsz, nem tudom. A sütőpapír szót egybe kell írni, látom, valamiért itt nem úgy van. Köszönöm, ha erre gondoltál.
Pohárkrémnek látszik, az is volt, csokis tejszínhab krémet sokszor használunk süteményekhez. Sajnálom, ha te nem szereted.
süti beállítások módosítása