Csupa csoki tortám után a csokis álom kehely került az asztalra.
Mintha simogatná a kakaós piskótát a bársonyos krém. A tejszínhab adja a koronáját. Kandírozott narancs héj kockák ékszerezik a krémet.
Recept:
A sütőt bekapcsoljuk, 160 C fokra állítjuk, amíg melegszik, elkészül a tészta alap
7 tojásból kakaós piskótát sütünk.
7 db tojás fehérjét kemény habbá verünk, közben 7 evőkanál cukrot adagolunk hozzá.
7 db tojás sárgáját habverővel belekeverjük a fehérje habba.
3 evőkanál liszt és 4 evőkanál kakaópor keverékét fakanállal óvatosan beleforgatjuk a tojáshabba.
Vajazott, lisztezett sütőformában megsütjük, vagy kibéleljük a sütőformát sütő papírral.
Cca 25-30 perc alatt elkészül, tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is megsült-e.
Kivesszük, rácsra tesszük hűlni.
Amikor kihűlt keresztben kettévágjuk, majd 8 cikkre. 16 szelet lesz belőle, ez fog szépen elférni a kehelyben.
Süthető szögletes tepsiben is, akkor a piskótát kockákra vágjuk és úgy osztjuk majd el a kehelyben.
Krém:
1 liter 32 %-os habtejszínt felverünk habbá, porcukorral ízesítjük, 4 evőkanállal használtam, de ízlésetek szerint cukrozzátok, vagy édesítsétek, ahogy szeretitek.
2 db 85 %-os étcsokoládét felolvasztunk gőz felett és óvatosan a hab közé keverjük.
3 dl tejszínt habbá verünk, ez lesz a tetején a korona. Habzacskóba töltjük, ha nincs akkor egy tasakba, vagy zacskóba, aminek a sarkát kicsire kivágjuk, abból nyomjuk rá a "habos csókot"
Elkészítés:
A kehely aljába teszünk egy sor piskóta cikket.
A krém felével megkenjük, azután megint jön a piskóta és a krém.
Ha kockáztuk a piskótát, akkor osszuk el úgy, hogy rétegesen tudjuk összerakni.
Mindig piskótával kezdünk és a krémmel fejezzük be.
Minden réteg közé szórjunk kandírozott narancs héjat.
A felvert tejszínhabot nyomózsákkal illesszük a tetejére. Vagy apró habcsók formájára, vagy egy nagy habcsókot nyomjunk rá.
Legalább 1 órát hagyjuk hűtőben, hogy a piskóta a krémmel összeérjen.
A poharas kehelyben egy álom finom sütemény várakozik ránk
Először csak csodáljuk, mesés látvány
A tejszínhab csókok a sütemény koronája, mesés kandírozott narancs kockák kandikálnak elő a krém közül.
Ha tetszett a receptem, kérlek nyomj egy like-ot.
Több receptért látogass el a FB csoportunkba, kattints ide
Konyhatündéretek, Márti