Elég fél óra a konyhában?

Az asztalon lehet 30 perc alatt a 3 fogásos ebéd

Tökéletes Pavlova torta alap képekben

2020. szeptember 21. 08:35 - Biromakönyvem

A végredmény a hab felverésében rejlik

Sziasztok, a Pavlova torta receptjét már korábban feltettem, akkor a "méteres" Pavlova torta volt a témája a blogomnak.

Recept:
4 tojásfehérjét felverünk kemény habbá.
Közben adagolunk hozzá 20 dkg porcukrot.
1 evőkanál keményítőt.
A tojások szobahőmérsékleten a legjobban felverhetők.
Előfordulhat, hogy 15 percig is kell verni a habot, hogy ilyen kemény legyen.
Érdemes időt szánni rá, hogy a végeredmény kiváló legyen.
A sütőt melegítsük elő 120 C fokra, tegyük be a habot és cca 15 perc után vegyük vissza 100 C fokra.
1 óra alatt készül el, azután kapcsoljuk le a sütőt, nyissuk résnyire az ajtaját és ott hagyjuk kihűlni.


Nálunk a megmaradt tojásfehérjéket összegyűjtöm és azokon a heteken, szombat, vasárnap sor kerül a sütésre.
Most tejszínhab citrom levének az ízesítésével, lehelet vékony citrom szeletek és kókuszreszelék koronázta meg a Pavlova "rózsám"
Képek, pillanatok a készítésről

Amikor felverted a habot, kimered a tepsibe, sütőtálba, toronyként kell megállnia:

 

Ha a többi Pavlova tortám is szeretnéd megnézni, itt a cikkeim között megtalálod.
Ellátogathatsz ide is még több receptért: Biromakonyhám
Konyhatündéretek, Márti

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://biromakonyham.blog.hu/api/trackback/id/tr916208446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása