Sziasztok, a Pavlova torta receptjét már korábban feltettem, akkor a "méteres" Pavlova torta volt a témája a blogomnak.
Recept:
4 tojásfehérjét felverünk kemény habbá.
Közben adagolunk hozzá 20 dkg porcukrot.
1 evőkanál keményítőt.
A tojások szobahőmérsékleten a legjobban felverhetők.
Előfordulhat, hogy 15 percig is kell verni a habot, hogy ilyen kemény legyen.
Érdemes időt szánni rá, hogy a végeredmény kiváló legyen.
A sütőt melegítsük elő 120 C fokra, tegyük be a habot és cca 15 perc után vegyük vissza 100 C fokra.
1 óra alatt készül el, azután kapcsoljuk le a sütőt, nyissuk résnyire az ajtaját és ott hagyjuk kihűlni.
Nálunk a megmaradt tojásfehérjéket összegyűjtöm és azokon a heteken, szombat, vasárnap sor kerül a sütésre.
Most tejszínhab citrom levének az ízesítésével, lehelet vékony citrom szeletek és kókuszreszelék koronázta meg a Pavlova "rózsám"
Képek, pillanatok a készítésről
Amikor felverted a habot, kimered a tepsibe, sütőtálba, toronyként kell megállnia:
Ha a többi Pavlova tortám is szeretnéd megnézni, itt a cikkeim között megtalálod.
Ellátogathatsz ide is még több receptért: Biromakonyhám Konyhatündéretek, Márti