A házi majonéznél nincs finomabb. Bátrán álljatok neki elkészíteni.
Az alapja az olaj és a tojássárga kikeverése, azután már csak az ízesítés a dolgod.
Az alapja az olaj és a tojássárga kikeverése, azután már csak az ízesítés a dolgod.
Hozzávalók
3 tojás sárgája
3 dl olaj
A sárgáját elkeverjük habverővel, teljes fokozaton és elkezdjük vékonyan önteni az olajat. A habverő fokozatot végig hagyjuk magas fokozaton.
Amikor már fele olaj benne van, önthetjük vastagabb csíkban, amíg elfogy az összes.
Csodás sárga alapot kapunk.
Ízesítés
1-1,5 db poharas nagy tejföl vagy 1 poharas és 2 e.kanál görög natúr joghurt
1 evőkanál mustár
Fél citrom leve
Csapott e.kanál porcukor
Só
1 teás kanál fehér bor
Fehér bors
Ezeket már kézi habverővel keverem hozzá. Közben kóstoljátok meg. Ne hagyjátok ki a porcukrot és a bort . Ettől lesz igazán finom.
Azután jöhet a főtt burgonya, amit turbózhatsz még főtt kukoricával, párolt zöldségekkel, de ha roppanós ízre vágysz, negyedelj bele piros retket.
Azután jöhet a főtt burgonya, amit turbózhatsz még főtt kukoricával, párolt zöldségekkel, de ha roppanós ízre vágysz, negyedelj bele piros retket.
A készítés folyamatáról itt találod a képeket.
Retek kép forrás: pixabay
Ha tetszett a receptem, kérlek nyomj egy like-t, oszd meg az ismerőseiddel. Köszönöm
A blogom jobb oldal sávjában is és itt is kattinthatsz, megtalálod a FB Biromakonyha csoportot, várlak szeretettel, csatlakozz, még több receptért, élményért.
Konyhatündéretek, Márti
A blogom jobb oldal sávjában is és itt is kattinthatsz, megtalálod a FB Biromakonyha csoportot, várlak szeretettel, csatlakozz, még több receptért, élményért.
Konyhatündéretek, Márti