Áfonya lekváros muffin
Hozzávalók:
30 dkg liszt, 2 t.kanál sütőpor, csipet só
2 db egész tojás, 15 dkg cukor, fél cs. vaníliás cukor, 8 dkg olvasztott vaj, 1,5 dl tej, 16 t.kanál áfonya lekvár
A száraz hozzávalókat elkeverjük.
A tojást a cukorral és a v.cukorral elkeverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a tejet, majd a száraz hozzávalókat lassan adagolva belekeverjük.
A muffin sütőt kibéleljük muffin papírkosárkákkal és félig mindegyiket megtöltjük.
Egy csapott t.kanál áfonya lekvárt helyezünk mindegyik közepére, majd a maradék tésztát rákanalazzuk.
160 fokos sütőben sütjük, cca 15-20 perc.
Én másfél adagot készítettem, 18 db lett.
Mindkét rácsra helyeztem tepsit, így egy idő alatt elkészült.
Itt hozom a képeket a folyamatról:
Itt hozom a képeket a folyamatról:
Jó étvágyat kívánok!