A spaghettit a forrásban lévő vízbe tesszük és amíg megfő, addig elkészül a kagyló is. Al dente-re főzzük.
Olíva olajon a szeletelt fokhagymát és a chilit elkezdjük pirítani,
hozzáadjuk a félbevágott koktél paradicsomokat, átforgatjuk és felöntjük 1,5-2 dl fehér borral, átforgatjuk ismét, kevés fehér borssal megszórjuk- Lefedjük és pár percig pároljuk.
Hozzáadjunk egy csokor petrezselyem apróra vágott szárát, a leveleit félretesszük.
Én nem sózom, mert a kagylóban sós tengervíz van.
Azután a megmosott friss kagylókat beletesszük és fedő alatt cca 5 percig pároljuk, addig, amíg a kagylók kinyílnak. Érdemes néha a fedő alá nézni és megforgatni.
Ha kinyíltak a kagylók, már kész is.
A főzővízből közvetlenül a kagylós szószba szedjük át a tésztát, összeforgatjuk óvatosan, meghintjük a petrezselyem vágott leveleivel, megöntözzük szűz olíva olajjal és tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok.