Elég fél óra a konyhában?

Az asztalon lehet 30 perc alatt a 3 fogásos ebéd

Zalai dödölle

2020. szeptember 19. 09:39 - Biromakönyvem

Érdemes nekiállnod, hiszen nem nehéz elkészíteni a hiedelemmel ellentétben

Zalai dödöllét rendszeresen készítem.
�‍�Recept
Sziasztok! Megfőzöm a krumpli, pont annyi sós vízben, épp, hogy ellepje. Közben párologni is fog belőle. Amikor megfőtt, akkor krumpli nyomóval a fazékban a vízben összenyomkodom és visszateszem a lángra. Takarékra.
Sosem mértem a lisztet, de leírom, hogyan csinálom .
Elkezdem beleadagolni a lisztet, kb a krumpli egyharmada, és közben fakanállal keverem. Amikor a liszt kezd megfőni akkor elkezd "puffogni" a lábasban, de nem baj. A lényeg, hogy ne legyen nagyon kemény, de puha sem. 
A fakanalat ha elhúzod az edény alján, akkor megmarad a csík, látszik a lábas alja.
Ezután egy nagyobb serpenyőbe kevés olajat teszek, épphogy megkenje, és két kanál segítségével elkezdem beleszaggatni a dödöllét. Nagy lángon mindkét oldalát megpirítom. (nem sütőben csinálom, mert ott szárad, mire megpirulna a teteje)
A hagymát kockára vágom, megpirítom (ezt addig, amíg fő a krumpli). Piríthattok szalonnát is, az még tartalmasabbá teszi az ételt.
Egy tálba szedem a dödölléket, ráöntöm a hagymát. Tejföllel kínálom.
Én azt gondolom, hogy inkább legyen puha, mint kemény a dödölle. 2-3 alkalom jután már pontosan érezni fogod, hogy mennyi legyen a liszt. Kezd szerintem egyharmadával. Drukkolok, hogy sikerüljön.
Ha tetszett a receptem, nyomj egy like-ot kérlek, oszd meg az ismerőseiddel. Ha szeretnél csatlakozni a FB Biromakonyhám csoporthoz, az oldal sávban kattints a csatlakozás gombra.
Konyhatündéretek, Márti

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://biromakonyham.blog.hu/api/trackback/id/tr6516206742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása