Mézes Piskóta, tejbegríz krémmel, barack kompóttal.
Könnyű, légies sütemény, hamar elkészül.
Recept mézes piskóta:
4 tojás fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját kikeverjük 4 e.kanál cukorral, 2-3 e.kanál mézzel.
4 e.kanál lisztbe belekeverünk 1 t.kanál sütőport.
A cukros sárgához adagoljuk a lisztet, majd apránként a kemény fehérje habot.
Sütő papírra öntjük, 160 C fokos sütőben megsütjük.
Amikor elkészült, levesszük róla a sütőpapírt és tiszta konyharuhára borítjuk, melegen feltekerjük.
3 perc múlva óvatosan kitekerjük, levesszük a konyharuhát, visszacsavarjuk szorosra és rácson hagyjuk kihűlni.
Krém:
4 dl tejet felforralunk és 6-7 e.kanál darát adagolunk hozzá, jó kemény, sűrűre főzzük, hogy jól megpuhuljon.
Ha úgy érezzük, hogy nagyon, nagyon kemény, kevés tejjel hígíthatjuk.
Hagyjuk kihűlni.
15-20 dk szoba hőmérsékletű vajat elkeverünk 5-6 e.kanál cukorral, 2 cs. vaníliás cukorral, amit a hideg darához keverünk.
A piskóta tekercset kihajtjuk, rákenjük a dara krémet, a lecsepegtetett barack kompótot egy sorban, egy csíkban elhelyezzük a tészta közepén, azután feltekerjük.
Én nem tettem rá mázat, mert könnyű édességet szerettem volna.
Megszórtam porcukorral. Imádtuk.