Elég fél óra a konyhában?

Az asztalon lehet 30 perc alatt a 3 fogásos ebéd

30 perc alatt ebéd? Miért ne!

2020. szeptember 13. 00:21 - Biromakönyvem

Válogassuk össze, amit jól tudunk és gyorsan elkészül, a bevásárlás is fontos tényező

Persze nem a vadast, vagy a hagymás rostélyost fogjuk elkészíteni 30 perc alatt, nem is rétest nyújtunk, hanem azokat az ételeket válogatjuk össze, melyek gyorsan a tűzhelyre, vagy a sütőbe kerülhetnek, kevés főzési, sütési időt igényelnek. Ilyenkor az előkészületekhez nem a kertből szedjük össze a salátának valót, hanem a bevásárlásnál törekszünk arra, hogy minél kevesebb munkánk legyen. Pl. saláta mixet vásárolunk.
A leveles-vajas tésztát nem mi fogjuk elkészíteni, hajtogatni, pihentetni, hanem levesszük a polcról a boltban. Burgonyagombócokat is inkább gnocchi formájában vásároljuk meg. A cél, hogy akár 2-3 féle étel készüljön egy időben. Kezdünk azzal, ami hosszabb ideig tart és utána a láng teszi a dolgát.

Pár ötletet összefoglaltam a kép alatt, de a blog bejegyzéseimből összerakható egy-egy menü rövid idő alatt. Az is lehet, hogy 25 perc alatt, de milyen baj történne, ha éppen 37 percet vesz igénybe? A cél, hogy rövid idő alatt az asztalon legyen az ételünk.

Gyors levesekből pár ötlet: görög gyümölcsleves, tojás leves, zöldségleves, paradicsomleves
Fő ételekből pár ötlet: spagetti (paradicsomszósz, carbonara, tonhalas stb.), sajtos-tejfölös spagetti, húsos, vagy sajtos saláták, mártások (sóska, spenót, fokhagyma, paradicsom), halak sütve, párolva készítve, hozzá burgonya, töltött leveles tészták (tojással, zöldséggel, baconnel, sajttal), húsos vagy zöldséges piték, sült csirke vagy pulykamell, közben fő a köret: rizs, burgonya, kuszkusz, bulgur, saláták, rizotto, gomba pirítva, vagy tejfölösen, tejszínesen, grillen.
Desszert: fagylaltkehely, puding, affogato, tejfölös, joghurtos, kekszes, gyümölcskrém hidegen, édes töltelékkel leveles tészta kosár, Mascarpone krém - babapiskóta, vagy gyümölcsök, natúr joghurt mézzel, gyümölcs és müzli rétegekkel.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://biromakonyham.blog.hu/api/trackback/id/tr3416199386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása