Elég fél óra a konyhában?

Az asztalon lehet 30 perc alatt a 3 fogásos ebéd

30 perces menü ötletek

2020. szeptember 24. 08:47 - Biromakönyvem

Inspirációk a tervezéshez

Kedves Elfoglalt Nők, Férfiak, Ti, akik feszített tempóban élitek az életetek,  a nap végén kimerülten érkeztek haza, ahogy én is. A család és magunk részére szeretnénk finom ételt tenni az asztalra, de sokszor az idő hiánya gátol bennünket. Én már egy ideje kifejlesztettem, hogy egyszerű, gyors, de mégis ízcsiklandozó ételeket tálaljak, örömmel vegye kezdetét a főzés, hiszen tudom, hogy nem kell órákat eltöltenem vele.

Pár ételt, inspirációt gyűjtöttem össze a 30 perces menü kártyán, a képen.

A recepteket is hozni fogom, természetesen más menü összeállítások is lesznek tőlem, külön posztokban.

Sok múlik a tervezésen, hiszen napközben összeállhat a kép a fejünkben, de akár a kamrában állva is kaphatunk ötleteket.
A sült húsok készülnek a serpenyőben, közben ennyi idő alatt a sült burgonya, készül a sütőben, akár egy másik tepsiben a grill zöldség, egyszerű levest közben elkészítjük, de vacsorára épp nem szükséges, vagy tartalmasabb levest készítünk főételnek. Natúr joghurtból készült desszertek pedig előre elkészíthetők pár napra, így csak az asztalra kell tennünk. Főleg, ha kicsi, kecses befőttesüvegben tároljuk.

Az ételek tálalása pedig megkoronázza a látvány, akkor is, ha egyszerűbb ételeket teszünk az asztalra.
Hozok tálalási tippeket is a következő írásaimban, de kezdjük először az inspiráló menüvel.

Ha még nem vagytok elég gyakorlottak, ne aggódjatok, lehet, hogy 40 perc alatt készültök el. A lényeg, hogy kezdjétek el csökkenteni az időt és gyakoroljátok be, hogyan tudjátok megtervezni az időtöket és törekedjetek arra, hogy azokat az ételeket tegyétek fel először, amik maguktól is elkészülnek, s közben készíthetitek a következő fogást. Vacsorára nem biztos, hogy 3 fogást érdemes tervezni, hiszen egy húsos saláta tál, vagy sonkás-sajtos spagetti is isteni fogás. Ebben az esetben még 30 percre sincs szükség.

 

30_perces_otletek.jpg

 

Ha van kérdésetek, írjatok a blog alatt, hozzászólásban.
Ha szeretnétek hamarabb több receptet találni, várlak Benneteket a Fb csoportban,
a blog jobb oldali sávjában kattintsatok a képre.

Konyhatündéretek, Márti

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://biromakonyham.blog.hu/api/trackback/id/tr6416212514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása