Tegnap a nővéremnél ebédeltem. Mennyire fantasztikus, amikor kuktaként sürgök, forgok a konyhában, de az ételt más teszi elém az asztalra. Egyszer arra lettem figyelmes, amíg a rántott szeleteket sütöttem, hogy valami csoda sorakozik a tepsiben.
Ezek a tört burgonya golyók rendezetten várták, hogy a sütőbe kerüljenek.
Gondoltam, hogy a végeredmény is bámulatos lesz. (Recept a kép alatt.)
"Főtt krumplit /kb 1kg/ áttörtem 5dkg vajat,10dkg reszelt sajtot,1nyers tojást ,sót,borsot,zöldség zöldjét,zeller zöldjét összekevertem és kis labdákat formázva kivajazott tepsibe tettem és kb fél órát sütöttem forró sütőben"
(Erzsi Z.konyhájában készült)
Amíg a burgonyák pirultak, elkészült a párizsi bundában kisütött csirkemell. (A csirkemell szeleteket megforgattam lisztben, felvert tojásba mártottam mindkét oldalát és forró olajban kisütöttem. 4-5 perc oldalanként).
A gombócok előtt került ki a sütőből a kockázott burgonya ágyon készült sült kolbász és májas hurka.
Így nem volt szükséges újra melegíteni a sütőt, váltották egymást a tepsikben lévő finomságok.
Ez a gombóc hasonló, mint a pásztor pite tetején lévő burgonya, amit szintén sütőben pirítunk meg.
Számos ételt variációt alkothatunk a konyhánkban, talán csak a képzeletünk szab határt, de akkor jönnek mások konyhájában született receptek. Hálásak lehetünk egymásnak, a technikának, hogy megoszthatjuk, tanulhatunk újdonságokat.