Elég fél óra a konyhában?

Az asztalon lehet 30 perc alatt a 3 fogásos ebéd

Miért nő a Vendégasztalok népszerűsége napjainkban?

2021. május 03. 12:12 - Biromakönyvem

Egyre több igény van a házias, minőségi ételekre, hangulatos környezetre.

Miért is szeretjük azokat a vásárokat, falusi vendégasztalokat, ahol a házias ételeké a főszerep?

Egyre több a vásár, egyre több porta nyitja meg kapuit a vendégek számára.
Hagyományos ízek, adalékanyagoktól mentes, minőségi termékek kaphatók a vendégek, érdeklődök számára.

A nagyüzemi termeléssel, élelmiszergyártással szemben családias hangulatban, nagymamáink ételeinek ízei felidézésével, kellemes környezetben költhetjük el a finomságokat. Családi, baráti programok szervezhetőek. Kellemes időtöltés grillezéssel, étkezéssel, pihenéssel együtt.

Nagy az érdeklődés minden házias termék iránt. Vásárokban kézművel szalámikat, kenyérlángost, mézeket, lekvárokat előszeretettel vásároljuk, mivel ki vagyunk éhezve az igazi ízekre, amelyeket sokan már csak emlékezetből tudnak felidézni.

pitemeggyes_masolata.jpg

Szükségünk van kellemes időtöltésre, kirándulásra, programokra. Közben finom ételekre, amiért érdemes pénzt adni.
A kiszolgálás családias, figyelnek ránk, olyan, mintha vendégségbe érkeztünk volna. Lehetnek külön kéréseink, megrendelhetjük, hogy mit szeretnénk a látogatáskor elfogyasztani, mennyi időt szeretnénk eltölteni ilyen csodálatos környezetben.

399bf55ef2bb57bdbd982ca348b1650e.jpg

Több vendégasztal működtetőjével beszéltem az elmúlt időszakban. Megragadott az élmény, a lehetőség.
Mivel a területem alkalmas rá, elgondolkodtam, hogy Siófokon létrehozom.
Már tavaly elkezdtem zöldségeket termelni, akkor még saját fogyasztásra.
Gyümölcsfáim értékes termését befőztem.
Mivel konyhai csoportot is létrehoztam, a kettő tevékenység egybeforrt.

Az idén minden engedélyt megszereztem, elkezdtem a Siófoki Vendégasztalt Kertem, konyhám ízei cégem működtetni.
Gyümölcsfáim ontják a virágokat, magaságyásom tele van zöldségekkel.
Kamrám polcain sorakoznak a befőttek, lekvárok.
Egyre szörpöt készítek: citromfű, zsálya, pitypang, citromfű-zsálya, bodza.

 

szorp1.jpg

Már két családot láttam vendégül. Köszönöm a véleményeiket.
A gyerekek játszottak az udvaron a fűben, pitypangot gyűjtöttek, labdáztak.
Ebéd után a kellemes kerti fák lombjai alatt pihentek meg a párnázott nyugágyakon. Volt, aki könyvet olvasott, szunyókált.

vendegasztal_2.jpg
Kávéztak, teáztak a kerti asztalnál.
Boldog vagyok, hogy örömmel voltak a Vendégasztalomnál. Öröm, hogy vissza fognak térni máskor is.

Ez egy örömteli vállalkozás, hiszen szeretem a kertem, a környezetem. Szép és tiszta, nyugodt, varázslatos.
Szeretek főzni, szeretek sütni. Még jobban szeretem, hogy a vendégeim boldogan fogyasztják el és pihennek, feltöltődve távoznak.
Köszönöm a véleményeket is a vendégeimtől.
Készülök további meglepetésekre, ajándék tárgyak készítésére természetes anyagokból.

A Balaton északi partján több porta kínálja meg vendégeit, de itt a déli részen kevesebb van.
Inkább vendégházak, vendégasztallal. 


Siófokon végre én is hívhatom a látogatókat. Lehetőség van kerti grillezésre is.
A vendégek előzetes bejelentkezéssel foglalhatnak időpontot, időtartamot.
Minden évszaknak megvan a varázsa, amit ebben a környezetben tölthetnek el az érkezők.
Biztonságban parkolhatnak a portán. Várok minden látogatót szeretettel.
Biró Márta

 

vendegasztal.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://biromakonyham.blog.hu/api/trackback/id/tr2316520676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása